Portfolio

Renovation at The Birchwood Hotel

The well known Birchwood Hotel and OR Thambo conference centre is situated in close proximity to OR Tambo International Airport (Johannesburg Airport). The Birchwood Hotel offers 665 hotel rooms varying in size, style and star-rating.

Arcstone was appointed to assist in completing the renovation of the ValuStay section of rooms. The timeline was incredibly tight and the client demanded the utmost quality of finishes. Arcstone managed to pull the renovation off on time and within budget yet again!

Before renovation

After renovation

Upgrade of Our Parents Home Common Area

Our Parents Home is located in Gardens and houses over 100 residents. The main large common area and passages was in need of a major refurbishment since being originally built in 1940. Arcstone was called in to handle this major refurbishment and bring the facility up to modern standards both functionally and aesthetically.

The client was overjoyed with the result, with the project running on time and within budget. We think the results speak for themselves.

Before refurbishment

After refurbishment

Construction of New Chevrah Kadisha Mortuary

Arcstone was contracted to construct a brand new, state of the art mortuary for the Chevrah Kadisha in just 9 weeks! An old and unused parking area was the site upon which this new mortuary was to be built. Arcstone also carried out a full upgrade to the surroundings including all landscaping and the new paved parking area as well as a general redecoration of the surrounding buildings.

Needless to say, the customer was ecstatic when the project was completed on time and within budget!

Before construction

After construction

Upgrade at Sandringham Gardens Acute Care Ward

This facility has been taking care of the needs of older persons for over 100 years. It is home to 400 elderly people, many of whom are in need of long-term, intensive medical and nursing care. Arcstone was brought in as the main contractor to complete this major renovation in record time, bringing the facility up to the highest modern standards both aesthetically as well as on the back-end.

A complete overhaul of all plumbing and electrical systems was carried out and the entire ward was completely stripped with all internal finishes redone as can be seen in the photos below.

Before upgrade

After upgrade

Before upgrade

After upgrade

Home Renovation at Sunningdale Ridge

This major renovation included completely gutting a major portion of the existing house in order to turn the existing two bathrooms into three separate bathrooms, all with state of the art ultra-modern finishes. We also redid the flooring, ceilings, lighting and electrical throughout the bedrooms and corridor as well as installed new aluminium doors and windows.

A special feature wall was painted in the main bedroom and a sauna and jacuzzi bath installed in the main en-suite bathroom. The main bedrooms cupboards where removed and brand new cupboards and desks installed for the kids, while the main bedroom enjoys a fabulous walk-in cupboard – all designed and built by Arcstone.

Before renovation

After renovation

Complex Redecoration at Casablanca Complex (Bergbron, Randburg)

This project included general surface preparation to all exterior plaster wall surfaces including crack repair, plaster repair, liquid and membrane waterproofing of all parapets and horizontal/sloping surfaces, application of damp proof protective coatings and finally finishing with a double coat of high quality textured paint (Prodec Acrytex). We also repaired and waterproofed all the windowsills. Prodec Paints (and the client) were absolutely blown away by the results and have even published photos on their own Facebook page and named Arcstone an approved applicator of Prodec products.

The client was incredibly impressed by our level of communication and attention to detail and provided us with a very positive review (see our Google reviews – simply google “Arcstone Property Maintenance”).

Before redecoration

After redecoration

Additional Spaces Added at Eagle Canyon Golf & Lifestyle Estate

This renovation carried out on a home at the gorgeous Eagle Canyon Estate involved extending the patio roof slab to create a large covered patio as well as large balcony for the bedrooms upstairs. Inside the house, a new room was created with the additional space all enclosed in aluminium folding doors to allow for an open plan design.

We also created an open plan lounge/dining room area with a beautiful state of the art fireplace. The paving around the pool was removed and the entire area tiled to match and flow onto the newly extended patio, all with matching balustrades which were custom made by Arcstone. The result is a beautiful seamless leisure area, each element flowing naturally.

Before renovation

After renovation

Home Extensions at Prestigious Waterfall Estate

The beautiful Waterfall Estate is home to some of the most impressive houses in Johannesburg. In this project, the original architect who designed the house called Arcstone in to make significant improvements to the patio and outdoor entertainment area whilst maintaining the original look and feel of the house so that everything matched seamlessly and did not look like an obvious extension.

The renovation included laying a new roof slab to increase the covered patio area as well as building a separate braai/bar area which is fully enclosed but can also be opened up when entertaining. We are very proud of the result and have kept a long-standing relationship with the architect ever since.

Before renovation

After renovation

Home remodeling in Gallo Manor

In this instance, the client had a very old looking and structurally unsound covered patio with a roof at risk of collapse at any moment. Arcstone’s design team worked with the client to completely update this area of the house which meant removing the roof and existing patio entirely and redesigning everything from scratch including the landscaping of the surrounding garden. With the beautiful open truss roof design and Cemcrete flooring, the new entertainment area is a marvel to behold and completely changes the look and feel of the entire area as well as being a much more functional space to cook, play and relax in.

Before renovation